Designmappen - hvorfor kan jeg ikke komme ind?

Vi har ændret i adgangstilladelserne til Design-mappen på P-drevet. Nu kan du ikke længere ved en fejl komme til at ændre i skabelonerne eller slette et gammelt design som du ville genbruge.


Designmappen - ændringer i adgangstilladelser - Albertslund Kommune

Designmappen på P-drevet er flere gange i den seneste tid blevet hårdt ramt af virusangreb. Konsekvensen har været at alle filer i "Brugte udgaver"-mappen er blevet ødelagte og har måttet genskabes af IT-afdelingen. Det er tidskrævende og besværligt.

Problemet opstår når en medarbejder utilsigtet får virus på sin computer. Virusen går ind og leder efter alle mapper hvortil den har fri adgang. En af de mapper der har stået åbne for alle i administrationen, har været Design-mappen. Derfor er vi nu nødt til at begrænse adgangen til mappen, så fremtidige virusangreb ødelægger færrest mulige filer.

Adgangstilladelserne til Design-mappen er nu begrænsede

Derfor har vi nu justeret adgangstilladelserne til mappen og dens undermapper. Nu er der kun få brugere der har adgang til alle undermapper i Design-mappen. Kun mappen "Brugte udgaver" er fortsat åben for alle.

For de fleste af jer er konsekvensen af ændringerne at:

  • I kan kun redigere i filer der ligger i mappen "Brugte udgaver"
  • I kan ikke længere redigere i filer der ligger i de andre mapper
  • I vil opleve at jeres mapper der før lå i "Brugte udgaver", nu er flyttet til mappen "Arkiv" - og herfra kan I ikke redigere i filerne

"Brugte udgaver" vil blive tømt cirka en gang om måneden

Hver måned vil "Brugte udgaver" blive tømt, og filer herfra gemt i mappen "Arkiv". Disse filer kan I altså åbne, men ikke redigere i. Så snart jeres filer ligger i mappen Arkiv, er de beskyttede mod virusangreb.

I kan dog altid gemme filen med et nyt navn i mappen "Brugte udgaver"

Hvad skal I så gøre?

Dette er en god arbejdsgang:

  1. Find/åbn den skabelon eller gamle udgave du gerne vil bruge som skabelon for dit nye design (i skabeloner eller Arkiv-mappen)
  2. Gem filen med et nyt navn i en ny mappe, helst i Brugte udgaver - ikke så gerne på dit eget drev
  3. Husk at filer og mapper i Brugte udgaver bliver flyttet over i Arkiv med regelmæssige mellemrum.