Albertslund med i udstilling på DAC

Med udstillingen” UPDATE – gør byen smart” sætter Dansk Arkitektur Center fokus på morgendagens smarte byer. Udstillingen fremhæver blandt andet Albertslund som eksempel på en af de danske byer, der er med til at sætte skub i udviklingen og tænke ind i fremtiden. Udstillingen kan ses fra den 18. marts til den 12. juni 2016. Albertslund kommune er bypartner - som medarbejder kan du derfor se udstillingen gratis. Det gælder for dig og en ledsager...


DAC udstilling - Albertslund Kommune

Som medarbejder i Albertslund Kommune har du plus en ledsager gratis entre til udstillingen. Angiv i boghandlen, at du/I er fra en Albertslund Kommune.

Om udstillingen
Update er den første større udstilling i Danmark om de nye teknologier, der over de kommende år kan komme til markant at forandre måden, vores byer fungerer på. Det handler om skraldespanden, som fortæller, når den er fyldt og bestiller en skraldemand. Det er lygtepælen, som automatisk genkender, om det er en fodgænger eller en bil, der passerer, og derudfra tilpasser lyset. Trafikkameraerne fortæller lyskrydset om morgentrafikken, og signalet skifter rytme. Det er din GPS, som får at vide, hvor den nærmeste parkering er. Det er byen, der kommunikerer, lærer og selv tilpasser sig. Det er ikke til at se, men vores byer er i gang med en historisk opdatering af deres styresystem.

”Når smartphones, sensorer, internet-adfærd og andre teknologiske løsninger begynder at tale sammen, får vi pludselig en ny situation. Det hele bliver synligt og meget konkret. Den nye situation har fordele såvel som ulemper, der kan betyde fundamentale ændringer i vores hverdag. Det gælder både i vores interaktion med det offentlige, med virksomheder, på internettet og i mange andre aspekter af vores samfund. Vi, som borgere og forbrugere, er ikke længere usynlige i samfundet. Det er til gengæld Smart City-løsningerne. Derfor er det vigtigt, at vi får en åben dialog og debat om fremtidens digitale samfund, som involverer borgere, virksomheder, kommuner og politikere”, siger Rasmus Rune Nielsen, kreativ direktør, Dansk Arkitektur Center.

Borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansen siger i relation til udstillingen:

”Udstillingen på DAC handler om fremtidens smarte byer med udgangspunkt i borgernes hverdag. I Albertslund  arbejder vi hele tiden på, hvordan vi kan skabe den bedste by for vores borgere at leve i. Og her er de digitale teknologier et vigtigt redskab på lige fod med de andre, vi har i værktøjskassen. Men noget skal vi huske; en klog mand sagde engang, at hvis teknologien er svaret, hvad var så spørgsmålet? Det skal minde os om, at når vi bygger fremtidens smarte digitale byer, så er det ikke for teknologiens skyld, men for borgernes. De skal sammen med vores arbejde med den grønne omstilling stå i centrum af alt, hvad vi foretager os”

Udstillingen UPDATE
Byerne i Denmark og verden over er på vej på nettet og er ved at lære at kommunikere med sig selv og med borgerne. Det lyder smart, men hvordan giver det os et bedre liv? Det er spørgsmålet, som DAC rejser med Update. På udstillingen kan du bl.a. opleve danske og internationale Smart Cities løsninger, besøge fremtidens smarte by som streetkunstneren Mormor forestiller sig den, gå rundt i en interaktiv udgave af Vester Voldgade i København, se lysende eksempler fra Danish Outdoor Lighting Lab i Albertslund og møde Smart Citizens fra hele verden.

Udstillingen UPDATE kan opleves fra d. 18. marts til d. 12. juni hos Dansk Arkitektur Center på Strandgade27B, 1401 København K. Update er støttet af Realdania og skabt af DAC i samarbejde med Alexandra Instituttet med Københavns Kommune, Albertslund Kommune og Frederikssunds Kommune som bypartnere. 

Læs mere om udstillingen