Gå til hovedindhold

Familieafsnittet holdt fernisering for nyt børnerum

Fredag den 15. marts var der fernisering for et nyindrettet børnerum i Familieafsnittet i Albertslund Kommune. Børnerummet er et af flere initiativer, der skal imødekomme de ændringer, der er sket på børne- og ungeområdet med Barnets Lov, der trådte i kraft ved årsskiftet

18. mar. 2024
  • Læs op

Indhold

    En række af medarbejderne i Familieafsnittet i Albertslund Kommune har den sidste tid udover de normale opgaver brugt tid på at indrette et nyt børnerum på rådhuset. Fredag den 15. marts blev rummet så officielt indviet til en fernisering, hvor alle Familieafsnittes medarbejdere og ledere var samlet. 

     

    Asta Bloch Arrias, der er en af de medarbejdere, der står bag børnerummet, bød velkommen til ferniseringen og satte ord på tankerne bag. Hun sagde bl.a.:

     

    ”Tanken med indretningen er, at det kan være et trygt rum for børnene, som ikke er så samtaleagtigt, fordi man kan spille et spil eller tegne. Eller også kan man tale om de ting, der er på væggene, f.eks. kan slottet være drømmehuset, og hvem vil børnene gerne have med derind? På den anden side kan man snakke med børnene om raketten; hvem vil de gerne have langt væk fra sig?” 

     

    Rummet er flot indrettet med sækkestole, dekorerede vægge med f.eks. et slot, en rumraket, Super Mario m.m. Og der er både konsolspil (Nintendo Switch), Kalaha, Uno og puslespil - og papir og tegneredskaber. Fremover vil de fleste børne- og ungesamtaler i Albertslund Kommune blive afholdt i børnerummet, og ikke i de mere almindelige mødelokaler, som har været tilfældet før. 

     

    Flere af Familieafsnittets børne- og ungerådgivere har allerede holdt samtaler i børnerummet, og de oplever at børnene føler sig mere trygge og får lyst til at komme igen.


    Målet er et mere børnevenligt system

    Om initiativet med børnerummet, siger Annette Esketveit Rasmussen, der er leder af Familieafsnittet:

     

    ”Barnets lov handler bl.a. om at skabe et mere børnevenligt system, og børnerummet her er et af vores initiativer i bestræbelserne på at lykkes med det. Senest den 1. april vil vi også lancere en ny hjemmeside, som er mere målrettet børnene og de unge selv end deres forældre.”

     

    I Familieafsnittet håber de, at børnerummet vil være til gavn og glæde for alle de besøgende. Det er muligt at læse mere om, hvad Barnets lov betyder for de (både børn, unge og forældre), der har kontakt med Familieafsnittet på hjemmesiden 

    Sidst opdateret: 18. marts 2024