Må jeg skrive hvad som helst på de sociale medier?


Ja, det må du altid som privatperson. Kommunen blander sig ikke i hvad du mener, siger eller skriver som privatperson.


Du skal dog være opmærksom på, at når du skriver på Facebook, Twitter eller andre sociale medier, og har angivet Albertslund Kommune som din arbejdsplads, kan det opfattes sådan af læseren at du repræsenterer Kommunen i en eller anden grad. Det gælder især når du skriver om ting der vedrører Kommunen eller din institution og i endnu højere grad hvis du indleder med f.eks.: ”Jeg arbejder i vuggestuen Solbærgården og …”


Du må gerne have dine kollegaer i tankerne, hvis dit kommentar er negativt ladet eller måske skrevet i irritation eller indignation over noget der er sket eller kan forbedres på din institution. Bidrager du til positiv forandring eller udtrykker du blot frustration?


Det samme gælder hvis du skriver noget positivt på et opslag der i bund og grund er negativt. Så snart du kommenterer på det bidrager du til at dette opslag bliver spredt og din kommentar forsvinder ofte i mængden. Du risikerer derfor at dine gode intentioner og positive indlæg gør mere skade end gavn.


Hvis du har set et oplæg der kritiserer en institution i Kommunen og som du synes er uretfærdigt eller at det trækker op til en shitstorm, ser vi gerne at du skriver til Kommunikationsenheden på kommunikation@albertslund.dk