Vil du gerne lave video på din telefon?

Facebook er den største sociale platform i Danmark og vil oftest være den du kan nå flest borgere igennem. Der er i Danmark ca. 3,4 millioner profiler, hvilket svarer til en stor del af befolkningen. Derved kan man sige at Facebook er Hr. og Fru Danmark-platformen. Heri ligger også styrken i Facebook, da du potentielt set kan få flest mulige borgere i tale.


Først og fremmest; fedt at du har ambitioner om at formidle via videoer!

Her er nogle af de råd vi vil give dig

1. Når du laver en video, så gør det og intet andet.

Alt for mange videoer er filmet imens vedkommende laver noget andet. Det går i nogle tilfælde, men meget sjældent. Det kan lyde som et meget banalt råd, men vi skriver det af en grund. 

2. stop - pan - stop

Hvis du bliver nødt til at gå fra en vinkel til en anden (som f.eks. når man laver stemningsbilleder) så husk at stoppe op og give os lov til at se hvad der er på billedet. Lad være med at klippe/slukke imens du bevæger kameraet. 

3. Er emnet interessant?

Vær sikker på at emnet er interessant modtageren. Er der nogen der har noget interessant at sige? Hvad er formålet med det?


Nu over til det mere tekniske

4. Brug helst en tripod eller et håndtag til telephonen

5. Download gerne en app som er lavet til at filme med. 'Camera' er fint men det andet er ofte bedre.

6. Lys. Jo mere lys, jo bedre kvalitet.

7. Afstand og vind i mic.

Hvis du taler med nogen så husk at som regel er afstanden fra dig til microphonen er ikke den samme som den du taler med til microphonen. Juster din volumen efter det. Det samme gælder hvis du er udenfor. Bare lidt vind i microphonen kan ødelægge alt. Stå hvor det ikke blæser. Eller har vi microphone her som er udmærket.

Se ellers her for et par gode tips:

https://www.youtube.com/watch?v=edzWTw0Yp_U

http://www.untamedscience.com/filmmaking/getting-started/iphone-video-tips/

http://www.filmicpro.com/filmic-pro-tutorials/beginner-tutorials-learn-how-to-shoot-iphone-video/