Word-skabeloner

Lav selv flotte publikationer med skabeloner i Word. Få et foto på forsiden eller brug en af de albertslundske silhuetter


Word-skabeloner - Albertslund Kommune

Designet er lavet i en række skabeloner i Word som alle kan bruge. En strategi i A4-format, en A5-pjece eller måske et postkort? Læs her hvordan du gør.

Word-skabelonerne er lavet for at gøre det let for dig selv at lave flotte publikationer og postkort og sende dem til print i rådhusets trykkeri.

Du kan sætte din egen tekst ind i skabelonerne og vælge et eller flere fotos fra et billedarkiv med billeder i høj kvalitet.

Du finder skabelonerne i Citrix Word under fanebladet Albertslund. Læs mere under hver enkelt skabelon, eller prøv dig frem. Det er slet ikke så svært.

 

A4-publikationen har følgende funktionaliteter:

 • Tekst i to spalter
 • Manchet
 • Indholdsfortegnelse (kan slettes hvis du ikke har brug for den)
 • Kapitler og afsnit
 • Fotos med billedtekst øverst og nederst på indholdssider
 • Citater øverst på indholdssider
 • Stor faktaboks øverst på indholdssider
 • Lille faktaboks i tekstspalter
 • Bagsidetekst

 

 

 

A5-pjecen har følgende funktionaliteter:

 • Tekst i en spalte
 • Manchet
 • Kapitler og afsnit
 • Fotos med billedtekst øverst og nederst på indholdssider
 • Citater øverst på indholdssider
 • Faktabokse øverst på siden og i teksten
 • Bagsidetekst

 

A6 postkortet findes kun i fotoudgaven. Brug det til at gøre opmærksom på dit budskab på en kort og slagkraftig måde. Billedet er vigtigt. Vælg det med omhu. Og husk at teksten bagpå bliver læst! Gør det kort og godt og henvis gerne til mere information på hjemmesiden.

A4 med silhuet er en simpel A4-side der har en af de seks silhuetter i bunden. Den er ikke tænkt som en publikation med fotos og faktabokse.

Der er lavet to særskilte skabeloner til Plejecenteret Albertshøj og Sundhedshuset Albertslund. De er kendetegnet ved at have større skrifttyper og de to decentrale institutioners logoer.

 

Kontaktinformationerne på visitkortet indsættes automatisk når du har valgt din brugerprofil. Men du kan finjustere hvis du ønsker det. 

Vælg skabelon

 

Vælg den skabelon du vil bruge under fanebladet Albertslund

 

Systemet sætter selv den rigtige adresse ind

 

Vælg brugerprofil. Så indsætter systemet selv adressen på din afdeling eller arbejdsplads på bagsiden af publikationen, hvis der er et adressefelt. Du kan ændre i disse oplysninger senere. 

 

 

 

Vælg tema og vælg mellem foto og silhuet

 

Vælg hvilket tema du foretrækker, og om der skal være foto eller silhuet på forsiden

 

 

Find forsidebilledet i det lækre billedarkiv

 

Hvis du har valgt fotoskabelon, skal du nu vælge forsidefoto. Vælg fanebladet Billeder og tryk på Udskift forsidebillede. Nu åbner Imageshopper, som er et værktøj der henter fotos fra en mappe der indeholder Albertslund-billeder af høj kvalitet. Alle fotos er udstyret med søgeord, så du kan lave en søgning for at finde det rigtige foto - eller bare bladre dig igennem. Dobbeltklik på det foto du ønsker, så bliver det indsat på forsiden. Tryk på knappen Beskær forsidebillede hvis du vil justere i billedet.

 

 

Sæt tekst ind eller skriv den direkte i dokumentet

 

Dobbeltklik på tekstfelterne for at skrive teksten eller sætte ind fra et andet dokument. Det fungerer præcis lige som i alle andre Word-dokumenter, bortset fra at skrifttyperne her er sat så de passer til skabelonen i størrelse og farve.

 

 

 

Indsæt fotos øverst eller nederst på indholdssiderne

 

Du kan indsætte fotos på siderne i A4 publikationen og A5 pjecen. Fotoet vil altid blive placeret øverst eller nederst i billedet. Efterfølgende kan du beskære og skalere fotoet.

 

 

VIGTIGT: Placer cursoren i begyndelsen af første rigtige afsnit på siden, inden du vælger (se den røde pil). Dette gælder uanset om du vil have fotoet øverst eller nederst på siden.

 

 

Indsæt lækre tekstbidder eller citater

 

Du kan indsætte særligt vigtige uddrag af teksten eller citater fra interview eller lignende øverst på siden. Du finder funktionaliteten under fanebladet Tekst. VIGTIGT: Placer cursoren i begyndelsen af første rigtige afsnit på siden, inden du vælger (se den røde pil i illustrationen ovenfor). Dette gælder uanset om du vil have fotoet øverst eller nederst på siden.

 

 

 

Faktabokse øverst på siden eller i selve teksten

 

Du kan indsætte en stor faktaboks øverst på siden eller mindre faktabokse indsat i en af tekstspalterne. VIGTIGT: Hvis du vil have faktaboks øverst på siden, så husk at placere cursoren i begyndelsen af første rigtige afsnit på siden, inden du vælger (se den røde pil i illustrationen ovenfor).

 

 

 

Indsæt nyt kapitel på ny side

 

Det kan være en rigtig god idé at strukturere teksten i gode afsnit. Skabelonerne gør det let for dig at indsætte nye kapitler og indholdsfortegnelse.

 

 

 

En sidste lille bemærkning

 

Selv om de nye skabeloner er rigtig gode, er Word ikke tænkt som et program til layoutgymnastik. Det er et tekstbehandlingsprogram. Derfor vil du af og til opleve at en skabelon driller lidt. Faktaboksen hopper om på næste side, eller du indsætter et foto og pludselig er der for meget luft i spalten ovenfor. Her er vores råd mod den slags: Rejs dig op og lav en strækøvelse, tag en kop kaffe og prøv igen med lidt bikseri eller spørg en kollega der plejer at være kvik til den slags. Det skal nok gå alt sammen. De bedste hilsner og god arbejdslyst fra Kommunikationsenheden. ;-)

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du:

Når du er færdig, så gem Word-filen som pdf. Send den til Morten i rådhusets trykkeri. Bed om prøvetryk. Husk at du skal angive CI-kode til intern fakturering.

Send til Morten på trykkeriet på mail; morten.sepstrup.sorensen@albertslund.dk