Sådan gør du - en vejledning

Det er ikke svært at bruge Word-skabelonerne. Men her er et par tips og tricks


Vælg skabelon

 

Vælg den skabelon du vil bruge under fanebladet Albertslund

 

Systemet sætter selv den rigtige adresse ind

 

Vælg brugerprofil. Så indsætter systemet selv adressen på din afdeling eller arbejdsplads på bagsiden af publikationen, hvis der er et adressefelt. Du kan ændre i disse oplysninger senere. 

 

 

 

Vælg tema og vælg mellem foto og silhuet

 

Vælg hvilket tema du foretrækker, og om der skal være foto eller silhuet på forsiden

 

 

Find forsidebilledet i det lækre billedarkiv

 

Hvis du har valgt fotoskabelon, skal du nu vælge forsidefoto. Vælg fanebladet Billeder og tryk på Udskift forsidebillede. Nu åbner Imageshopper, som er et værktøj der henter fotos fra en mappe der indeholder Albertslund-billeder af høj kvalitet. Alle fotos er udstyret med søgeord, så du kan lave en søgning for at finde det rigtige foto - eller bare bladre dig igennem. Dobbeltklik på det foto du ønsker, så bliver det indsat på forsiden. Tryk på knappen Beskær forsidebillede hvis du vil justere i billedet.

 

 

Sæt tekst ind eller skriv den direkte i dokumentet

 

Dobbeltklik på tekstfelterne for at skrive teksten eller sætte ind fra et andet dokument. Det fungerer præcis lige som i alle andre Word-dokumenter, bortset fra at skrifttyperne her er sat så de passer til skabelonen i størrelse og farve.

 

 

 

Indsæt fotos øverst eller nederst på indholdssiderne

 

Du kan indsætte fotos på siderne i A4 publikationen og A5 pjecen. Fotoet vil altid blive placeret øverst eller nederst i billedet. Efterfølgende kan du beskære og skalere fotoet.

 

 

VIGTIGT: Placer cursoren i begyndelsen af første rigtige afsnit på siden, inden du vælger (se den røde pil). Dette gælder uanset om du vil have fotoet øverst eller nederst på siden.

 

 

Indsæt lækre tekstbidder eller citater

 

Du kan indsætte særligt vigtige uddrag af teksten eller citater fra interview eller lignende øverst på siden. Du finder funktionaliteten under fanebladet Tekst. VIGTIGT: Placer cursoren i begyndelsen af første rigtige afsnit på siden, inden du vælger (se den røde pil i illustrationen ovenfor). Dette gælder uanset om du vil have fotoet øverst eller nederst på siden.

 

 

 

Faktabokse øverst på siden eller i selve teksten

 

Du kan indsætte en stor faktaboks øverst på siden eller mindre faktabokse indsat i en af tekstspalterne. VIGTIGT: Hvis du vil have faktaboks øverst på siden, så husk at placere cursoren i begyndelsen af første rigtige afsnit på siden, inden du vælger (se den røde pil i illustrationen ovenfor).

 

 

 

Indsæt nyt kapitel på ny side

 

Det kan være en rigtig god idé at strukturere teksten i gode afsnit. Skabelonerne gør det let for dig at indsætte nye kapitler og indholdsfortegnelse.

 

 

 

En sidste lille bemærkning

 

Selv om de nye skabeloner er rigtig gode, er Word ikke tænkt som et program til layoutgymnastik. Det er et tekstbehandlingsprogram. Derfor vil du af og til opleve at en skabelon driller lidt. Faktaboksen hopper om på næste side, eller du indsætter et foto og pludselig er der for meget luft i spalten ovenfor. Her er vores råd mod den slags: Rejs dig op og lav en strækøvelse, tag en kop kaffe og prøv igen med lidt bikseri eller spørg en kollega der plejer at være kvik til den slags. Det skal nok gå alt sammen. De bedste hilsner og god arbejdslyst fra Kommunikationsenheden. ;-)